Polgári Sivalkodó

Akarjátok-e a totális háborút?

2017. szeptember 06. 21:08 - Polgári Sivalkodó

Újabb szintet léphet a kormánykommunikáció

Az Európai Bíróság döntése inkább szimbolikus, azonban a kormánykommunikáció fontos elemévé válhat. A Fidesz a Brüsszelezést nem most kezdte, de a java még hátravan.

"Akarjátok-e a totális háborút?"-tette fel a kérdést Joseph Goebbels 1943-ban a berlini Sportcsarnokban. A közönség egyértelmű igennel válaszolt. A beszédet sokan a náci propaganda egyik legjellegzetesebb pillanataként tartják számon, hiszen felveti a kérdést: hogyan jutott el egy nép odáig, hogy totális háborút akarjon, annak minden borzalmával együtt?

A félreértések elkerülése végett leírom, nem tartom nácinak az Orbán-kormányt. De nem is ez a lényeg: Goebbels nevének fennmaradása nem a náci párthoz való hűségének, az ideológiájának "köszönhető", hanem annak, hogy a gátlástalan propaganda feltalálója volt, az emberek manipulálásának mestere. És ha az ügy messze nem ennyire durva, a mai népbutítás is hasonló vizeken evez. A kormánymédia fröcsög, a kormány fröcsög: és az emberek is fröcsögnek.

Brüsszel felé. Brüsszel az EU központja, azé az Unióé, amelybe a belépésünket 2003-ban nagy többségben megszavazták, mára az emberek jelentős része vevő a Brüsszelezésre, és hajlandó vezetőivel együtt megvívni ezt a harcot.

Pedig a döntés nem olyan hatalmas dolog: eleve csak az egyszeri kvótáról szólt, így Juncker és társai nem tudnak korlátlan tömegeket betelepíteni. Összesen 1294 emberről beszélünk, ennyi menedékjogot a magyar állam is adott az elmúlt pár évben, bár ezt nem szívesen mondják ki. Másrészt nem feltétlenül kell őket befogadni, csak megvizsgálni menedékkérelmüket. Ha nem jogosultak rá, a Bevándorlási Hivatal megtagadhatja tőlük ezt a státuszt. Harmadrészt pedig a kvóta borzalmasan működik: az EU nem volt képes megoldani ezt a feladatot, ami bizony elég érdekes, de más lapra tartozik.

 A dolog azonban nem erről szól: Habony Árpád (vagy bárki, aki a kommunikáció mögött áll) továbbra is teszteli az embereket. Hogy meddig hajlandóak elmenni a kormányuk oldalán, hajlandóak-e szembeszállni az Európai Bíróság döntésével, úgy, hogy a tét egyre nagyobb: a helyünk az Unióban egyáltalán nem megkérdőjelezhetetlen.

A kormány pedig harcolni akar. Persze tét nélkül, legalábbis úgy próbál: jelenleg a szavazói jó része azért áll a Fidesz mögött, mert nem gondolja, hogy a szabadságharcban komoly vereséget szenvedhetünk. A mozgástér viszont egyre szűkösebb: Az EU türelme fogy, a nép viszont harcot akar. Azok ellen a démonok ellen, amelyeket ők maguk festettek fel: Soros, migránsok, civilek, Brüsszel. Meghátrálni nem lehet: nem veszíthetnek a gonosz spekuláns ellen, mert az a rendszer alapjait rengetné meg.

Bár nem gondolom, hogy alapvető cél lenne Európa elhagyása, de válaszúthoz közeledik az ország: vagy visszavesz a harci retorikából, vagy kívül találja magát. Ez a tesztelés lényege: hajlandóak az emberek feláldozni mindent, amit Brüsszeltől kaptunk, a fejlesztési pénzeket, a szabad mozgást, és nem kevés lehetőséget a nemzet állítólagos dicsőségéért, a démonok legyőzéséért. Akarják-e a totális háborút.

(MB)

38 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://polgarisivalkodo.blog.hu/api/trackback/id/tr4612808340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.07. 13:29:02

A harc folytatódik. Ez a lényeg. Brüsszel most írásban adta ki, hogy nem nyugszik bele a magyar szavazók akaratába.

Tom66 2017.09.07. 14:11:09

Most már ideje lenne, nem idiótának nézni az olvasókat. Összevissza hazudozik az Index, nyugodtan vegye a fáradságot mindenki és olvassa végig az elmúlt hónapok cikkeit (nincs kvóta, nincs szó befogadásról, nincs és nem is lesz korlátlan szétosztás, stb.). Kit érdekel az EU türelme? Elmebetegek irányítják, még a saját törvényeiket is áthágják, lassan úgy működik, mint a Szovjetunió.

n3spr3ss0 2017.09.07. 14:11:14

@kvadrillio: Ezt a faszságot már a másik írásban elsütötted.

élhetetlen 2017.09.07. 14:22:09

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Lassan írom, hátha megérted. Tegyük fel, egy társasházban laksz, ahol a többség megszavazott valamit, amihez elég a többségi szavazat. Nincs vétó jogod. Neked nem tetszik, de kisebbségben maradtál. Hazamész, és a családoddal megszavazod, hogy ti nem akarjátok. A társasháznak el kéne állni a tervtől, mert neked nem tetszik? Írhatsz a közös képviselőnek, mehetsz bíróságra, hogy a ház nem nyugszik bele a családod akaratába, bárki leírja, hogy menj a francba a szavazóid (családod) akaratával.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.07. 14:55:03

@élhetetlen:

Vannak dolgok amihez minden lakó beleeggyezése szükséges. Ha olyan területen akarsz pl üzemeltetni üzletet, vagy olyan részét akarod értékesíteni, ami osztatlan közös tulajdont képez. Azaz hülye a példád.

Annál is inkább, mert konkrét esetben ha a társasháznak a 80%-a megszavazza, hogy fogadjatok be 100 menekültet. és egyenlően osszátok szét, nincs az a bíróság ami a lakásomba betelepíti őket ha nem engedem.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.07. 14:56:29

@Tom66:

Ez pontosan így van.

Nincs kvóta, nincs Soros terv volt a mantra.
Mostanra kiderült mindkettő van, és a ballibek támogatják.

Az ország elsöprő többsége meg nem.
Oszt Kalap.

Ekrü 2017.09.07. 14:58:12

@élhetetlen: Annak a társasháznak biztos volt egy alapszerződése,amiben benne van ,hogy miben is dönthet a közgyűlés és miben nem.Úgy gondolom ,hogy kizárt ,hogy az alapszerződés azt tartalmazná,hogy a saját tulajdonú lakásodba köteles lennél befogadni bárkit,csak azért mert a többség szeretné.Oda bizony az engedélyed és a "szavazóid" engedélye nélkül senki se teheti be a lábát.

2017.09.07. 14:59:28

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: te hazátlan pöcsfejű, EU tagok vagyunk, rajtatok, agyatlan egysejtű fideSSbérenceken túl is élnek az EU-ban emberek. De egyébként is: mi a fasz közöd van bármihez, ami magyar? Foglalkozz Szófia belügyeivel!

2017.09.07. 15:00:37

@kvadrillio: ne tűrjük tovább az elmebeteg, tetves spammereket!

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.07. 15:02:35

És mi a fasz lesz az azóta érkező migránsokkal ?
Merthogy ez az 1294 a 2015 végi állapot szerinti kvóta.

Vagy akik most kelnek át ma több ezren Soros féle mentőhajókon, és álcivilekkel az Olasz partokhoz ?

Ami cirka 10.000 arányosan csak nekünk.
És azokkal akik jövőre jönnek ?

Mindről lesz majd ítélet és te mindhez odaírod majd, hogy csak 2345, ill 3122, vagy 1138 ?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.07. 15:04:04

@hullajelölt88:

Remélem dobbantottál miközben ezt leírtad.. :DD

- Hülye munkásőr gyerek követeli a cenzust, és baromi ideges, hogy nem csak a 10%-nyi aghyalott Gyurcsanyitsa gyűlölködő pöcsfejek komentelhetnek -

2017.09.07. 15:21:33

@Ballib cenzúrázók réme 25: inkább munkásőr, mint egy tetves nyilasházmester... igaz, te szarházi?

2017.09.07. 15:22:21

@Ballib cenzúrázók réme 25: egyébként vicces, ahogy látszik a helyesírási- és gépelési hibáidon, hogy egy maréknyi nyugtató is kevés lenne neked, olyan idegbeteg vagy. :D

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.07. 15:24:10

@n3spr3ss0:

Dehogy tesznek, Sorosék és társaik hatalmas aktivitást fejtenek ki.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.07. 15:25:17

@élhetetlen:

A társasház egy polgári jogi közösség, nem hasonlítható nemzetköz jogi kérdésekhez.

Proud Mary 2017.09.07. 15:38:00

én minden olyan totális háborút támogatok, ami a hazai ballibsik ellen szerveződik

index.hu/kulfold/2017/09/07/nemet_liberalisok_a_menekultek_menjenek_haza_fdp_christian_lindner/

élhetetlen 2017.09.07. 15:39:12

@Ballib cenzúrázók réme 25: Nem a példám hülye. Ezt írtam: „ahol a többség megszavazott valamit, amihez elég a többségi szavazat. Nincs vétó jogod„ . Ha nem tudsz olvasni, és értelmezni, akkor fogd vissza magad, és ne is írj.

élhetetlen 2017.09.07. 15:47:12

@BiG74 Bodri: Miért is sántít? A társasház is egy közösség, amibe beléptél, mikor megvetted a lakást. Vannak többségi szavazattal eldönthető dolgok, vannak, amihez 100 % kell. Ha beléptem a közösségbe, akkor vállaltam a kötelezettségeket is, nem csak azt, hogy, ha a legfelső emeleten beázok, akkor a közösség fizesse a tetőjavítást. Én így látom, te másként. Nem vitatkozom.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.09.07. 15:50:43

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Brüsszelben a nyomokban Fideszt tartalmazó néppárti frakció anno megszavazta, Viktor vezér pedig a többi vezetővel együtt aláírta a kvóta törvényt. Hogy itthon utólag mit pampognak, az miért érdekelje az Uniót? Hogy itthon volt egy ÉRVÉNYTELEN népszavazás, az miért érdekelje az Uniót? Ők csak betartják a pocakos öregfiúink által is megszavazott határozatot. Ez a demokrácia. :)))

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.09.07. 15:55:09

@élhetetlen: Használjuk a példádat modellszerűen. Kikötötted, nagyon helyesen, hogy a példád esete olyan döntésről szól, amelyben elég a többségi szavazat. Az ezzel egyet nem értő valamilyen bírói testülethez fordul, ahol, tegyük fel, gondosan mérlegelik a helyzetet. Akkor a látszólag teljesen egyértelmű helyzetről máris felmerülhetnek eldöntendő kérdések. Az adott kérdésben tényleg elegendő-e a többségi szavazat? Sért-e valamilyen magasabb rendű szabályt a szavazás vagy a hozott döntést? Sérti-e valamilyen alapjogodat a rád kényszerített határozat, nem csökkenti-e indokolatlan mértékben a lakásod biztonságát, értékét, állagát, a családod biztonságát, mozgásszabadságát, nyugalmát? Történt-e valamilyen szabálytalanság a szavazás során, az előkészítésében, az eredmény értékelésében, dokumentálásban? Nem történt-e valamilyen félreinformálás, manipulálás, esetleg tiltott háttéregyezség a szavazás tárgyáról szóló tájékoztatásban? Megfelelt-e a szabályoknak a közgyűlés összehívásának módja, a szavazásra felteendő kérdés előzetes meghirdetése?

Persze lehet, hogy minden kérdésre az a válasz, hogy a határozat teljesen jogszerű és a lakónak el kell tűrnie, de ettől még a bíráknak ezt meg kellett vizsgálnia. Ami persze a végtelenségig halogathatóvá tesz minden döntést, ez az átka a demokratikus módszereknek, de ha az ember elképzeli, hogy egyszer pont vele akarnak kicseszni, és nem kapja meg a segítséget, ami megvédené őt mások rosszindulatától vagy ostobaságától, akkor nem szívesen indulna tüntetni a demokrácia ellen. És persze mindez hatványozottan fontos, amikor nem egy család, hanem egy egész ország érdekének védelméről szól. Azt hagyjuk most, hogy a családon belül miként alakul az egyetértés, mert most nem ez volt a példád mondandója.

ostvan1 2017.09.07. 15:57:36

Majd megoldják a kérdést Merkelék a kétsebességes EU-val. Tagok maradunk, de csak kíbicek lehetünk. Mert ha nem fogadjuk el a játékban résztvevők által vállalt játékszabályokat, akkor minket nem vesznek be partiba. Bejárhatunk a klubba azután is, csak a beltagok nem lesznek vevők a véleményünkre. Köszönet érte orbánnak.

élhetetlen 2017.09.07. 16:06:37

@Ekrü: Egy kicsit elszálltál. Senki nem akar a lakásodba betelepíteni senkit. De, ha a társasháznál maradunk, elképzelhető, hogy elég a többségi szavazat, hogy egy közös tulajdonú volt házmesteri lakást üresen tartanak, vagy kezdenek vele valamit. Egy magyarországi menekült tábor, kb. olyan, mint egy közös tulajdonú házmesterlakás. Nem érinti a magántulajdonodat.

élhetetlen 2017.09.07. 16:17:14

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: „A társasház egy polgári jogi közösség, nem hasonlítható nemzetköz jogi kérdésekhez.”. Hogyne, drága, és a többségi szavazás dönt, vagy vétójog van, az teljesen mást jelent a két esetben. Ugye? Te már csak tudod, te mindent tudsz, olyan mélyen elemzel. Nevetséges vagy.

élhetetlen 2017.09.07. 16:37:02

@Androsz: „de ettől még a bíráknak ezt meg kellett vizsgálnia”. Bocs, biztosan hülye vagyok, de nekem úgy tűnt, hogy megvizsgálták. És jelen esetben kevesebb, mint 1300 kérelem elbírálásáról van szó. „hanem egy egész ország érdekének védelméről szól.”. Erről volt szavazás. Nem tudok arról, hogy Európában élne a precedens jog, azaz, ha ezt bevállalnánk, akkor be kéne vállalni másik 1 000 000 kérelmet is. Igen, egy bíróság megvizsgálta, ellenünk döntött, fellebbezünk, de nem is fellebbezünk, hanem harcolunk. Harcolunk!

postumus mumus 2017.09.07. 17:43:57

A büdös, pereskedő tetves jogász fajtátokat!!! Azonnal megvonni az összes eu támogatást, ameddig nem hajlandók az EU alapértékeit, határozatait betartani, aztán kinyalhatják!!! A maffiabanda nem bírál el 1200 menekültet? Az eu-nak meg nem kéne elbírálnia 1200 magyar EU támogatási kérelmet. Ilyen egyszerű. Méghogy nekik áll feljebb? Nem vizsgálhatja az EU a geci kisvasútját, amin nem utazik senki? No majd tőlem megtanulnák a férgek, hogy hogyan kell elbánni egy ilyen tetves kormánnyal. Kereskedelmi embargó a teljes magyar gazdaságra, aztán kiléphetnek a picsába, oszt bújhatnak putyin segge alá!!!

postumus mumus 2017.09.07. 18:11:53

Olyan már volt, hogy egy állam ki akart lépni az EU-ból(BREXIT), most azt kellene kipróbálni milyen az amikor egy államot, jelen esetben az EU határozatait nem teljesítőt, az EU zár ki(EUHUNEXIT).

Bobby Newmark 2017.09.07. 18:20:42

@postumus mumus: Tudod, az a gond, hogy most már olyan szinten elloptak MINDENT az országban, hogy elvannak abból, nem kell már nekik az EUs pénz. Persze nyilván elteszik azt is, ha adják, de már nem szükséges.

Azt csodálom csak, hogy ez a sok faszbarom meg tapsol hozzá. Nagyjából a komcsi államosítás óta nem volt itt ilyen szintű state capture, az egész ország már Orbán sleppjének zsebében van.

Jakab.gipsz 2017.09.07. 19:11:00

Nem a bolondok hajójára váltottunk jegyet, amikor beléptünk az EU-ba, szó sem volt arról, hogy egy elmebajos Soros filozófus, kísérleti nyulai leszünk.

Igaza van a kormánynak, harcolnunk kell, az igazságért.

VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS 2017.09.07. 19:42:38

"Bár nem gondolom, hogy alapvető cél lenne Európa elhagyása, de válaszúthoz közeledik az ország: vagy visszavesz a harci retorikából, vagy kívül találja magát."

Hat igen ez lehetseges, ugye szerdankent kiszoktak minket zarni az uniobol. Es ha netan eppen azon heten nem zarjak ki az orszagot, akkor az Orban penteken ugy is kilepteti az orszagot, sajnos igy megy ez 7. eve.
Minden heten vagy kilepunk vagy kizarnak.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.09.08. 00:15:32

@élhetetlen: Amit írtam, az a társasházas példádhoz tartozott.

De lássuk a szavazás-ügyet. A Krím-félsziget lakossága 96% arányban úgy döntött, hogy Oroszországhoz fog tartozni. Volt már egypár ehhez hasonló eset, exklávékat is lehet találni más vidékeken is. A világ oroszellenes része erre veszi a bátorságot és azt mondja, hogy a szavazás bizonyára csalás volt, ezért szerintük érvénytelen, a krími lakosok fogják be, és ők megbüntetik mindezért Oroszországot. Én ha példát akarnék venni a világ oroszellenes, ebből következően demokratikus és mindenre felhatalmazott részéről, akkor engem mindenféle súlyos jelzővel illetnének ugyanők. Biztos, hogy garantáltan náluk van az igazság?

élhetetlen 2017.09.08. 16:29:29

@Androsz: Ezt abba is hagyhatjuk. Amit én érzékeltem, hogy Orbán aláírt valamit, amivel nem értett egyet, de leszavazták, és most tiltakozik, amiért azt mondják, hogy érvényes az aláírása. Az 2015-ös elbírálási kérelem kapcsolatos döntés volt. Nem szándékozok igazságot tenni a világban, mint te, és nem szándékozok visszamenni addig sem, hogy a paradicsomban kinek kellett volna döntenie, hogy Ádámnak, Évának, vagy a Kígyónak, vagy Istennek volt-e igaza.

Kunhallmi Agnes 2017.09.08. 18:24:52

"A félreértések elkerülése végett leírom, nem tartom nácinak az Orbán-kormányt."

MI AZ HOGY NEM NACI ? ?
Aki szerint az orbanrezsim nem naci, az FASISZTA, mert tudjuk, hogy holokausztot akarnak.

Libsik visítanak de az ország a miénk ! 2017.09.08. 18:33:42

"azért áll a Fidesz mögött, mert nem gondolja, hogy a szabadságharcban komoly vereséget szenvedhetünk."

Tenyleg es megis mit veszithetunk ? Par millio arabot ? Azt hogy nalunk nem lesz minden heten gazolas, robbantas, nem lesz ezerszamra nemieroszak ? Nem vezetik be a sariat ?
Biztos nehez lesz, mert nalunk nem fog senki sem karacsonykor a tomegbe gazolni, dehat valahogy majd csak kibirjuk, sok mindent elviselt mar ez az orszag.
süti beállítások módosítása